zandkorrels

zandkorrels

Lezen, schrijven, observeren.

Ik wil zandkorrels, steentjes en rotsblokken taal rondstrooien.

STEMMEN

korrelsGeplaatst door José wo, maart 15, 2017 13:41:44

Ik moest zowaar even wachten voordat ik vanochtend terecht kon in het hokje om mijn stem uit te brengen. Ik las net op de Nos-app dat de opkomst vandaag al hoger is dan in 2012 om dezelfde tijd. Voor welke partij dat gunstig uitpakt, is de vraag. Vroeger had de PvdA altijd profijt van mooi weer en een hoge opkomst. Ik vrees dat er nu een andere partij profijt zal trekken, want volgens Mauries du Hont (schrijf ik het zo goed?) gisteren bij DWDD lijkt het erop dat er veel meer PVV-aanhangers dan anders de gang naar het stemhokje zullen maken. Ik hoop dat Mauries er net zo naast zit als met zijn spellingsideetjes... Ik put hoop uit het feit dat bij de scholierenverkiezingen Groen Links als grootste partij uit de bus is gekomen. Vaak is deze uitslag een goede graadmeter, dus wie weet wordt Jesse minister-president. Graag zie ik dan Liesbeth van Tongeren als minister voor milieuzaken. Zij is zeer ervaren en deskundig op dit terrein en gelukkig ook stukken groener dan de huidige 130-kilometer-minister van de VVD. Goed geraden! Ik heb op Liesbeth van Tongeren gestemd. Ik stem altijd op een vrouw en zodoende zelden op een lijsttrekker.

Waarom ik Groen Links stem? Onder meer omdat ze opkomen voor de zwakkeren in de samenleving, een gastvrij land voor vluchtelingen willen, strenge milieuwetgeving nastreven en willen investeren in schone energiebronnen.

Wie nog niet gestemd heeft: in de benen of de wielen (niet die van een auto) en pak op dat rode potlood! Stem vervolgens met je hoofd en met je hart.