zandkorrels

zandkorrels

Lezen, schrijven, observeren.

Ik wil zandkorrels, steentjes en rotsblokken taal rondstrooien.

AMBER

korrelsGeplaatst door José zo, mei 21, 2017 19:33:05

Ik ken Amber niet. Tóch lag er laatst een briefje van haar op de mat waarin ze mededeelde dat ze een kaakoperatie moest ondergaan. Daarom kan ze ons een paar weken niet van dienst zijn, schreef ze. Ze weet niet precies hoe lang het herstel gaat duren. Het goede nieuws is dat ze een vervanger heeft geregeld. Gelukkig maar, want Amber -zo bleek uit de ondertekening- is de bezorgster van ons ochtendblad.

Ik behoor tot de uitstervende groep mensen die graag een papieren krant leest en dan ook nog liefst (eigenlijk alleen maar) de Volkskrant. Die valt nu al zo'n kleine veertig jaar op diverse matten van onze opeenvolgende huizen. Vorig jaar viel er regelmatig een andere krant of helemaal niets op de mat. Soms moesten we ruilen met buren. Amber bezorgt namelijk alle landelijke en regionale kranten. Bellen naar de Volkskrant als het weer mis was gegaan hielp niet, dus plakte ik een vriendelijk briefje op de deur met de vraag of wij voortaan de Volkskrant kunnen krijgen. Het hielp! Het is nooit meer mis gegaan. Ook de vervanger van Amber bezorgt tot nu toe prima.

Sterkte hebben we Amber niet kunnen wensen, want het briefje zat in de bus op haar voorlopig laatste bezorgdag. Omdat ze zelfs de datum van de operatie noemde, weten wij dat. Ze geeft ook een vermoedelijke datum van terugkeer aan. Ik kan die dag natuurlijk heel vroeg opstaan om haar te vragen hoe het gaat, maar aangezien vroeg opstaan niet mijn ding is, wacht ik wel tot december. Als ze aanbelt voor het jaarlijks envelopje, zal ik eens vragen wat er nou toch aan de hand was met haar kaak. De afgelopen jaren heeft mijn man de kerstenvelopjes aangereikt aan 'een jong meisje'. Een erge overbeet of andere afwijkende gezichtskenmerken zijn hem niet opgevallen. Ik houd het daarom op een fikse kaakontsteking of op een verstandskies die moet worden verwijderd. Arme Amber!